Ny beredskabsdirektør fundet i egne rækker

René Maegaard Hemberg afløser Dennis Ottosen som direktør i Sydøstjyllands Brandvæsen
41-årige René Maegaard Hemberg er udpeget som ny beredskabsdirektør i Sydøstjyllands Brandvæsen. Han har siden januar 2016 været viceberedskabsdirektør i Sydøstjyllands Brandvæsen og blev i august i år konstitueret som beredskabsdirektør, da den hidtidige direktør, Dennis Ottosen, tiltrådte som chef for det nye beredskab for Greve, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner.

René Maegaard Hemberg har som vicedirektør med ansvaret for det operative beredskab blandt andet stået i spidsen for sammenlægningen af beredskaberne i Horsens og Hedensted kommuner – en sammenlægning, der blev gennemført fra 1. januar 2016, da antallet af kommunale beredskaber skulle reduceres til maksimalt 20.

Han har en 20-årig karriere ved beredskabet og har solid erfaring med beredskabsarbejdet på både lederniveau og i form af bred praktisk erfaring fra indsatser på skadesstederne.

Borgmester i Hedensted Kommune, Kasper Glyngø, ser frem til samarbejdet med René Maegaard Hemberg.

“Jeg er virkelig glad for, at vi har fået ansat René som ny beredskabsdirektør. Han har mange års erfaring inden for beredskabsområdet, han har uddannelse i ledelse og masser af ledelseserfaring, og han har dyb indsigt i blandt andet administration, økonomi, beredskabsplanlægning, brandteknisk byggesagsbehandling og brandsyn. Han er netop den lederprofil, vi har søgt efter som direktør for Sydøstjyllands Brandvæsen, siger Kasper Glyngø.”

Også borgmester i Horsens Kommune og formand for Beredskabskommissionen, Peter Sørensen, glæder sig over ansættelsen af René Maegaard Hemberg.

“Med René får vi en beredskabsdirektør, der kan fortsætte en professionel og sikker drift, og hvor der samtidig bliver sat fokus på en løbende udvikling af de opgaver, der skal løses. Vi får en direktør, som vil sikre, at Sydøstjyllands Brandvæsen er på forkant med tendenser og nye muligheder, siger Peter Sørensen.”

Selv siger René Maegaard Hemberg, at han er både stolt og glad over at have fået jobbet.

“Sydøstjyllands Brandvæsen er et innovativt og fagligt stærkt brandvæsen på såvel det operative som det forebyggende område og dækker to attraktive kommuner rivende udvikling. Jeg glæder mig meget til at bidrage til den videre udvikling af brandvæsenet i tæt samarbejde med medarbejdere, kommuner, bestyrelsen og øvrige interessenter, lyder det fra den nye beredskabsdirektør.”

René Maegaard Hemberg